LAS »Od Pohorja do Bohorja« popestrili dogodki Eko-umetniškega festivala Vile Eksena

Zavod Eksena Records je v projektnem partnerstvu uspešno zaključil projekt, ki je s svojimi aktivnostmi obogatil glasbeni in umetniški utrip območja LAS »Od Pohorja do Bohorja«, natančneje mesta Šentjur. Eko-umetniški festival, ki je obsegal glasbeno-plesni spektakel »Šov Vile Eksene & superjunakov«, lutkovno predstavo in glasbeni koncert na temo varovanja okolja in koncepta »re-use«, je privabil mnogo obiskovalcev, ki so na inovativen način pridobili znanja o pomenu zdravega okolja in narave.

Ranljivim skupinam so bile namenjene »re-use« medgeneracijske delavnice, udeleženci so spoznali in se naučili kako pri predelavi, prenovi, obnovi, demontaži in pripravi še uporabnih izdelkov le-te »preurediti« za vnovično uporabo.

V sklopu projekta je bil tehnično nadgrajen tudi prireditveni prostor - prizorišče festivala, kar bo omogočalo kvalitetno izvedbo dogodkov tudi v prihodnje.

Več o projektu: https://www.las-pohorje-bohor.si/1.-javni-poziv-LAS-Od-Pohorja-do-Bohorja-za-leto-2020-sklad-EKSRP/Eko-umetniski-festival-Vile-Eksena/

SHIFT + A